If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ксенона си грее, не толкова много като халогенната крушка, но грее. Топи ле както лед, така и ако са мръсни фаровете и са наслоени с мръсотия, няма само със струя да се почистят, по тая логика като ти е мръсно стъклото само с вода, защо не се чисти, а требе и чистачка?! Това за мен е безмислено и няма мн приложение!
Потърси какво налягане прави помпата за пръскалките отпред на фаровете и какво налягане прави помпата за челното стъкло.
Добре де, и като има напластена мръсотия след дъжд, без да се тръкне с гъба нещо няма падане.
Пример: мръсотията по колата след дъжд например, като изсъхне, дори след пароструйка, в което съм убеден че прави повече налягане не го чисти и си иска гъбата!
Чакай сега, тези умивалници не са всеможещи и не са за миене на колата. Все пак като тръгваш на път, първата работа е да си изчисти човек стъкла и фарове. Всъщност умивателите са, когато си в движение и караш на мокър път, да отмиват пръските кал.
На бащата мерцедеса има такива на фаровете, и е с ксенонче, и нито има обледеняване, нито нищо дори след път. За мен явно тея пръскални са с полза клоняща към нула. Най-добре профилактично да се почистват и готова (една мокра кърпичка и посел едно парцалче чисто и готово).
По-добре обаче е просто колата да се мие веднъж или два пъти седмично и няма да има проблеми!
Колеги не спорете с правилата, мръсните фарове не светят добре и където трябва независимо от това дали са с ксенон или халоген - разликата м/у избърсан с гъбата в бензиностанцията фар преди и след процедурата е драстична.
Ако някой не вярва - като се изцапат - да иде да направи процедурата само на единиа фар и после да ги погледне отпред или на стена.
Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
1.3. Трябва ли да се правят някакви други модификации по окабеляването?
Да трябва. Инсталацията няма много общо. Куплонзите не са същите. Регулирането на височината на фара от врътката до волана няма да работи, защото ксеноновия фар се регулира автоматично. Това го сподели и didod по-рано.
Първоначално публикувано от zampa
За ксеноновите фарове разбрах че има множество сигнали между сензора за автоматично регулиране, фаровете и ECU-то. Това прави много трудно ръчното напасване на кабелите.
Става все по-заплетено. Зададох си въпроса "Къде за бога е разположен този сензор?" И като се зачетох още се натъкнах и на тази тема. Тя е за преди фейслифта, но принципа е същия.
Мамка му! Много мразя да се отказвам от начинания, които съм си наумил. Като гледам обаче в какъв филм ще се вкарам, ако тръгна да правя всичко като хората... Сега разбирам що е такава разликата за кола със и без ксенон.
Между другото открих някакъв Полски сайт за части втора ръка. За съжаление пише само на Полски. Не намерих нищо за начини на плащане и доставка. http://aukcja.onet.pl/search.php?string=156+xenon
Google sad 1 Полска злота = 0,500927449 Български лева
Comment